Ny Linear 4000-serie – absolutte enkodere til valsespalteregulering

I modsætning til andre enkoderløsninger til valsespalteregulering skal den nye Linear 4000-serie fra Leine Linde ikke installeres inden i en cylinder. Disse robuste lineære enkodere er lettilgængelige, når det gælder installation og service – og de leverer absolutte positionsværdier.

Et stålværks valsestole kører i en af industriens mest barske omgivelser, hvor de udsættes for høje temperaturer, skrappe kemikalier, stød og vibrationer. Takket være dens robuste konstruktion kan den nye Linear 4000-serie imidlertid holde til de krævende omgivelser, der følger med denne anvendelse, uden at skulle monteres i en af maskinens cylindre. Disse nye lineære enkodere er udstyret med en indkapsling, der gør dem i stand til at modstå varme og andre eksterne påvirkninger, mens deres absolutte induktive scanningsfunktion er i stand til at klare de hårde stød og stærke vibrationer. 

Eftersom 4000-serien leverer absolutte positionsværdier direkte til PLC'en, kræves der ingen ekstra tæller som mellemstation, og enkoderen har altid styr på sine positioner. De lineære enkodere i 4000-serien har målelængder på op til 260 mm and grænsefladerne SSI og EnDat. Ved brug af de robuste gatewayløsninger fra Leine Linde er det muligt at anvende grænsefladerne PROFINET, PROFIBUS og EtherNet/IP.