Enkodere med EtherCAT® – giver hurtig feedback om position, hastighed og accelerationsværdi

EtherCAT-grænsefladen er stabil, fleksibel og hurtig, benytter den industrielle Ethernet-kommunikationsprotokol og har ingen underliggende delsystemer.

Funktionsprincippet for EtherCAT kan sammenlignes med et tog, hvor data læsses af og på ved hver station (netværksenhed), mens toget passerer stationen med fuld fart. Toget standser aldrig og overholder altid køreplanen. Det vender tilbage til samme station med en præcision på under et mikrosekund. EtherCAT er baseret på Ethernet og gør det muligt at have både en tilpasningsdygtig netværkstopologi og et fleksibelt antal noder i systemet.

Leine & Lindes enkodere med EtherCAT-grænseflade har en effektiv elektronik og kan ud over positionsværdien give hurtig feedback om hastigheds- og accelerationsværdier med stor præcision. På grund af den optimerede elektronik kan grænsefladen også håndtere meget korte cyklustider og dermed anvendes til en lang række applikationer lige fra procesindustrien til stålværker og vindmølleparker.

EtherCAT er ved at blive implementeret i Leine & Lindes 600- og 900-serie af induktive enkoder, således at grænsefladen fås i absolutte enkodere i størrelsen Ø58 mm og Ø100 mm.